Кирил Борисов, 24 часа“ Уникалната семейна драма, завършила със смъртта на 44-годишния авиоинженер Пейо

...
Кирил Борисов, 24 часа“ Уникалната семейна драма, завършила със смъртта на 44-годишния авиоинженер Пейо
Коментари Харесай

Болна амбиция за успял зет на самотна майка – дипломат, взриви 6 живота, убивайки бащата на внуче

Кирил Борисов, „ 24 часа “

 

Уникалната фамилна драма, завършила със смъртта на 44-годишния авиоинженер Пейо Пеев, е оплетена в сложни отношения и правосъдни каузи

 

Трупът му откаран на Витоша, където обичал да върви, с цел да снима природата

 

 

Болни упоритости на дипломата Красимира Трифонова за щерка ѝ Габриела стоят в основата на убийството на 44-годишния Пейо Пеев, от който тя има 6-годишно внуче. Това научи “24 часа ” от близки на жертвата и източници от следствието, разпитвали тесния фамилен и другарски кръг. Бруталното закононарушение унищожава минимум 6 живота - с изключение на на убития и двете извършителки, на две деца и още един татко.

 

За Трифонова, която е някогашен консул на България в Тайланд и дълголетен чиновник на външно министерство, шурей ѝ не бил задоволително перспективен. Същото било отношението ѝ и към някогашния народен представител Велико Минков, който претендира да е татко на второто ѝ внуче. 4-месечното бебе е родено през есента, малко откакто Пейо

 

Пеев и Габриела подписват брак, с цел да може той да го припознае за свое

 

- под напън от тъщата и брачната половинка си. Но двамата в никакъв случай не заживяват дружно.

 

Още от септември в Окръжния съд в Бургас стартира дело на Минков като просител с ответници някогашната му държанка Габриела и брачният партньор ѝ Пейо (още за Минков и делото виж на 8-а и 9-а стр.). Той не е виждал детето, за което твърди, че е негово, и желае да бъде приет за татко. Следващото съвещание по делото е било планувано за през днешния ден - 23 януари, само че е отсрочено поради убийството. Пейо Пеев е мъртъв, а Габриела Славова е под домакински арест. 

 

И двамата татковци - Пейо и Велико, са

  

подлагани на систематичен душевен тормоз от майката

 

Красимира и дъщерята Габриела поради желанието им да виждат синовете си. Напрежението ескалира в петък вечерта, когато Пейо Пеев беше удушен, а трупът му зарязан в колата му на Витоша (повече за убийството - виж по-долу). Според данни от близки на Габриела в предишното тя също е отгледана от майка си и не знаят нищо за бащата. По делото в Комисията за отбрана от дискриминация очевидци описват по какъв начин Красимира се е грижила сама за дребната си щерка в Тайланд като консул там. Няма данни за бащата. По подигравка на ориста години по-късно дъщерята също отглежда двете си деца от другите татковци сама, като не им дава достъп до тях.

 

Уникалната фамилна драма е оплетена в комплицирани връзки и правосъдни каузи. След жестокото ликвидиране другари на Пейо и близки на Габриела описаха в обществените мрежи за тях, само че единствено загатват за ролята на майката Красимира Трифонова, която е упрекната за убийството на шурей си. Тя е посланик от кариерата. Дъщеря ѝ е родена в София, само че отпътува за Бургас, където има унаследен парцел. Започва работа в общината. (За кариерата ѝ виж по-долу)

 

Пейо Пеев е приключил немската гимназия в София.

Дипломиран авиоинженер в Германия, където има доста другари. Работил в огромна компания, която създава оптимизацията на моторите на “Еърбъс ”. След това се връща у нас и стартира в офиса на друга огромна интернационална компания. После се хваща със фамилен бизнес, има и компания за произвеждане на мебели в Пловдив.

 

Габриела забременява от него през 2016 година Мечтата на Пейо Пеев била да има семейство и деца. Още до момента в който Габриела е бременна, тя и майка ѝ Красимира се настроили против него, описаха негови близки пред “24 часа ”. Според тях не бил богат, макар че работил в интернационална компания за нововъведения с офис в София.

 

Красимира Трифонова имала огромни очаквания за щерка си. Подготвяла я за политик или най-малко да наследи специалността ѝ на посланик. 

 

Вярвала, че Пейо щял да пречи на

кариерата ѝ в обществото

 

В същото време приятелите му го разказват като извънредно добър човек, необятно скроен, с задоволително доходи за живот над междинния. Обичал природата и постоянно е снимал изгреви и залези. Дори има фейсбук страница за творбите си. Когато се е чувствал печален, е ходил на Витоша с фотоапарата. По подигравка на ориста трупът му е открит тъкмо в там.

 

Габриела ражда детето си от Пейо скрито от него, а той го е виждал извънредно рядко, което доста го тормозело. Живее в София и постоянно е пътувал до Бургас, с цел да види дребния си наследник, в случай че Габриела му разреши.

През 2020 година двамата въпреки всичко реализират съглашение пред Софийския областен съд за времето, през което всеки от тях ще се грижи за детето, сподели инспекция на “24 часа ”. Габриела обаче не го спазвала. По тъжба на Пеев в 5-о районно ръководство в Бургас е имало и следствие през 2022 година

 

По това време Габриела стартира връзка с различен инженер, само че по програмен продукт - Велико Минков

 

Роден е в Исперих, приключва езиковата гимназия в Разград, само че живее в Русе. Активно спортува, баскетболист е. Има компания за разработка на мобилни приложения, работи като програмист и основава блокчейн технологии, член е на Асоциацията на българските водачи и бизнесмени. Покрай специалността и контактите си Минков влиза в листата на “Продължаваме смяната ” за парламентарните избори. Става народен представител за две седмици в бурните месеци след митингите, само че на идващите избори, които са скоро, не е измежду претендентите.

 

На същите избори, на неизбираемото 12-о място в листата от Бургас, претендент за народен представител е Габриела Славова. Според източници на “24 часа ” главният мотор за това щерка ѝ да опита с новата тогава групировка, още веднъж е майката Красимира. По това време Габриела се среща с Велико, който е неин връстник и с 12 година по-млад от Пейо Пеев. Връзката им е къса. Тя забременява, само че Велико Минков по този начин и не вижда детето си. Според техни близки Габриела престанала да контактува с него по същата причина, поради която се разделила с Пейо под въздействието на майка си - не бил задоволително заслужен за брачен партньор.

 

Ражда детето им на 11 септември 2023 година - на същата дата е извършено и първото съвещание по желае на Минков да го признаят за татко. Преди това обаче двете с майка ѝ твърдят Пеев да подписа брак. Според едни техни другари това се е случило с напън и закани. Според други - с заричане да вижда детето си, на което мъжът склонил. Сватба не е имало, подписани са единствено документи. Така на процедура Пейо става татко по закон и на второто дете на Габриела, за което искания в съда има Велико Минков. Но нито Пейо Пеев, нито Велико Минков са имали опция да виждат децата.

 

Докато е бременна и в майчинство, Габриела Славова, към този момент с добавка Пеева към семейството си, се връща в София.


От завеждането на делото през август м.г. до гибелта на Пеев на 21 януари той и Велико са разговаряли за общата си житейска драма, за което описа някогашният народен представител пред Нова тв. Той призна, че също е бил подлаган на душевен тормоз от Габриела. Има подозрения, че е тровен. Пейо Пеев също е споделял, че след срещи с жена си не се усеща добре.


Габриела да вземем за пример написала известие на Минков с текст: 

Омразата и завистта са ти стиснали гърлото и О2 не минава в никоя посока

Разбирай го, както искаш

 

Месеци по-късно неговият брат по орис Пейо Пеев умира тъкмо от това - удушен е от тъща си съгласно съдебномедицинската експертиза по следствието.


За разлика от Велико Минков Пейо Пеев е имал повече контакти с Габриела като формален, въпреки и фиктивен брачен партньор. След юридическия проблем чие е второто дете връзките им се влошили още повече. Близките на Пейо съпреживявали драмата му и го подкрепяли. В петък вечерта мъжът за следващ път си уговорил среща с Габриела. Тръгнал с колата си - " Пежо 307 ". Без да му споделя, бащата Орлин го последвал. Както споделя пред полицията по-късно,

 

индивидът се страхувал за сина си при срещите му с  Габриела и майка й

 

Пейо паркирал пред блока, където двете живеели с децата. Не се качил горе, а изчакал Габриела да слезе. Тя се появила и татко му я видял да влиза в колата - на седалката до водача. Орлин Пеев обаче е бил надалеч, а към този момент било мрачно. Случката се развива към 21,20 ч. С Габриела слиза и майка Красимира. Тя сяда на седалката зад Пейо. По време на следствието криминалистите изземат записи от камери в покрайнината. На една от тях се вижда какво се случва в автомобила. Според служителите на реда, преглеждали фрагментите, в купето е имало битка. След това от задната седалка Красимира се мести на шофьорското място, Габриела слиза и колата потегля. Междувременно бащата Орлин Пеев губи връзка със сина си и подава сигнал в полицията. Автомобилът е открит във високата част на Витоша покрай хижа " Алеко ". Имало е опит колата да бъде запалена Столичните криминалисти бързо стигат до Габриела и Красимира. След като са арестувани, още преди да им издигнат обвиняване, те описват какво се е случило - Пейо е удушен от тъща си Красимира Трифонова, която е била на задната седалка, той се е опитвал да се избави и да излезе от колата, само че дъщерята Габриела е затваряла вратата. След като Пейо спрял да диша, го закарали на Витоша. Върнали се с друга кола на техни другари, които също са разпитани като очевидци.

 

Приятели на Пеев: Беше жертва на домашно принуждение с години

 

Според близки на убития Пейо Пеев, брачен партньор на Габриела, той е бил жертва на домашно принуждение от страна на жена си и нейната майка Красимира Трифонова.


Пейо бе един от най-хубавите хора. Всеки, който го познаваше, може да удостовери думите ми. Той по данни, изнесени в медиите, е погубен от тъща си и майката на детето си. Заради спор за наставнически права. Спор, който се зароди във времето преди още да бъде родено детето му, и който спор беше подклаждан и задълбочаван с годините от майката и бабата на детето, написа в обществените мрежи Соня Чакмакова. 

 

Приятелката на убития мъж твърди, че знае от първо лице какви старания и страдания е претърпял Пейо, с цел да може да бъде част от живота на сина си, и какви пречки и трудности поставяли пред него майката на детето и бабата по майчина линия.


Такива, които в последна сметка доведоха и до неговата гибел. Дълбоко уверена съм, че Пейо бе жертва на домашно принуждение, от тези, за които обществото си затваря очите, а не би трябвало да бъде по този начин, излива тъгата си във фейсбук Чакмакова.


Много неща желая да напиша, само че ще ги спестя поради паметта на Пейо и околните му! Светъл път, приятелю! В приятелския ми кръг имам най-малко 3-ма татковци, които са жертви на редовно отчуждение от децата им. В фамилията ми също - извънредно е, също по този начин е и незаслужено.

 

Насилието няма пол! Физическо, психическо или икономическо, то би трябвало да бъде изкоренено. Почивай в мир!, написа Андрей Цолев за приятеля си Пейо Пеев.


Не знам каква е статистиката, само че много младежи живеят с родителите си или са подвластни от тях финансово като Габриела. Всъщност тя може би също е жертва на майка си. Колко ли такива има? Бабата на децата сигурно ще почине в пандиза, в случай че има правораздаване. А майката? Престъпник или жертва на майка си е тя?, пита Борис Борисов.

 

Колежка на тъщата: Променя настроенията

си внезапно, като че ли злобен дух влиза в нея

 

Красимира Трифонова е човек с вероятни душевен отклонения и евентуално в последна сметка ще бъде изкарана невменяема. Това споделя по адрес на тъщата, задушила Пейо Пеев, нейна някогашна колежка. Тя си спомня по какъв начин внезапно променяла настроението си и като че ли злобен дух влизал в нея, тъй като ставала безусловно неконтролируема.


Бивш посланик, с който " 24 часа " беседва, добавя портрета на Трифонова. Разказва, че до момента в който работела като консул в посолството ни в Тайланд, е посягала физически и даже е била посланика ни тогава Камен Величков, въпреки след това да твърдяла, че той я тормози полово.


Тя е заплашителен манипулатор и постоянно говореше безспорни измислици, без да мигне окото. Твърдяла, че има близки контакти с кралското семейство на Тайланд и с помощта на това към България ще потекат милиони.


Навремето за нея във Външно се говорело, че е покровителствана от представители на някогашната Държавна сигурност поради остарели контакти на татко. Това обаче към днешна дата няма кой да удостовери.
Красимира Трифонова се води дипломатически чиновник втора степен в Министерство на външните работи.

  

Недоказан " секстормоз " по тъжба на Красимира Трифонова отзова умел дипломат и закри задачата ни в Тайланд

 

ТОНИ МАСКРЪЧКА

 

Трифонова подала сигнала до КЗД на 19 февруари 2010 година Той е против посланика за тормоз и полов тормоз при практикуване правото на труд. Консулката е била дълготрайно командирована от Външно в Банкок за осъществяване на функционалностите на трети секретар, консул и финансов отчетник за интервала от 29 април 2008 година до 29 април 2011 година

 

В жалбата си твърди, че след отпътуването на краткотрайно ръководещия посолството тя е изпълнявала функционалностите му за 6 месеца до 17 януари 2009 година По нейните изказвания новият краткотрайно ръководещ посолството Камен Величков е дошъл в Банкок на 2 декември 2008 година и е упорствал Трифонова и майка ѝ, която все още е била назначена за помощник към посолството от щерка си, да отпразнуват Коледа дружно с неговото семейство. Посочва се, че брачната половинка и децата на Величков отпътували за София при започване на 2009 година и от този миг той почнал да упорства Трифонова да извършва несвойствени за длъжността ѝ действия. В жалбата се твърди, че

 

посланикът я е задържал отвън работно време,

 

упорствал е да го кара до жилището му, както и да го посещава под предлози за належащи служебни задължения. Започнал да желае физически контакт с нея, изразяващ се в безапелационни подмятания и жестове за “сексуално предпочитание ”. В жалбата обаче нямало никакви съответни доказателства и личало, че сред двамата в действителност има спор, само че не и на полова основа.

 

Пред КЗД Камен Величков е обяснил, че изказванията на Трифонова не кореспондират по никакъв метод с действителността, а обвиняванията за полов тормоз са цялостен парадокс.

 

Според Величков задачата на Трифонова била да го дискредитира като посланик

 

Отрича да е задържал Трифонова след работно време - по отношение на нея бил упражняван надзор за призоваването ѝ да се придържа към общовалидни правила и условия.

 

Трифонова постоянно отсъствала и той бил заставен да извършва консулските ѝ функционалности, с цел да работи обикновено задачата ни. Докато се преглежда делото ѝ в КЗД, тя неведнъж е приканвана да показа своите доказателства за “сексуален тормоз ” и да извика очевидци в своя отбрана. Тя показала единствено свидетелски показания под формата на нотариално заверени заявления от майка ѝ и още три лица, които са се възползвали от нейното благоволение за избрани консулски услуги, поради което тези сведения не са справедливи.

 

След като не открива никакви обстоятелства, петчленен уголемен състав на КЗД отхвърля жалбата ѝ.

 

“Коментираните тъжби съставляват част от водената по мой адрес гневна клеветническа акция. Те са несъстоятелни и погрешни. Същите съставляват категоричен израз на явна преднамереност и нестихващи опити да бъда предумишлено и неоснователно оклеветен ” - разяснява тогава дипломат Величков пред “168 часа ”.

 

Камен Величков е посланик с дълготраен опит. Преди да поеме посолството ни в Тайланд като ексклузивен и пълномощен дипломат, е бил на същия пост в Холандия - от 1996 до 2001 година Между 1990-а и 1992-ра е работил като посланик в Израел.

 

Величков е бил консултант по външнополитическите въпроси на президента Желю Желев (1992-1996). Работил е и като непрекъснат представител на България в Организацията за възбрана на химическите оръжия със седалище в Хага. Завършил е Московския държавен институт за интернационалните връзки през 1986 година Владее британски, френски, арабски и съветски.

 

Заради грозния скандал обаче на 9 юни 2010 година тогавашният министър на външните работи Николай Младенов разписва заповед за предварително преустановяване на пълномощията на дипломат Камен Величков. Официално от министерството тогава настояват, че мотивът за прибирането му са административни нарушавания. На 19 ноември 2010 година Министерски съвет взема решение да закрие посолството в Банкок с мотив за финансови ограничавания. Мисията е затворена на 1 април 2011 година

 

 

От “Промяната ”: Брутално закононарушение, тази жена не е била член на партията ни

 

ДИМЧО РАЙКОВ,

ТОНИ ЩИЛИЯНОВА

 

Невероятната до глупост фамилна покруса, в която е забъркана майката на две дребни деца Габриела Славова - Пеева, предизвика “Продължаваме смяната ” да излезе с публична декларация.

 

Реално връзка сред тази политическа мощ и служителката в бургаската община няма, защото младата жена след “харвардските курсове ” в Софийския университет на Кирил Петков и последното, неизбираемо 12-о място в морската листа на Политическа партия през 2021 година не е станала партиен член.

В позиция от “Промяната ” изричат съболезнования на околните на Пеев и страдание, че се е стигнало до сходен случай.

 

Габриела Славова не е член на партия “Продължаваме смяната ”. Присъствала е на учредителното заседание на партията и е била на последно място в бургаската листа на Политическа партия на първите за нашата политическа мощ избори през 2021 година, отбелязват от групировката.

В Политическа партия са безапелационни, че бруталното закононарушение няма нищо общо с политическата активност на съответните причинители и слагането на случая в сходен подтекст политизира ненужно така и така трагичния случай.

 

Действително Габриела била на неизбираемо място в бургаската листа на Политическа партия.


Константин Бачийски, който обаче публично се разведе с тази политическа мощ, показа през днешния ден, че имал подозрения в лоялността на Пеева. Като водач на " Средноевропейска класа ", чиято регистрация през 2021 година употребява Политическа партия, Бачийски бе значима фигура във групировката в Бургас.
На въпрос от " 24 часа " дали е имала подкрепи да става народен представител, Бачийски отговори: " И да е имала, при мен не са минали ". И споделя, че като претендент за Народното събрание Пеева рядко посещавала предизборните срещи, не показвала съпричастност към идеята.


След изборите  нито става член на Политическа партия, нито е подавала молба за участие. Хора от партията си спомнят, че единствено се появила на учредителния конгрес в Пловдив през 2021 година, само че от този момент следите в политиката се губят. Затова пък прави кариера в общината и става началник на дирекция " Младежки действия и предварителна защита ".


Мненията в бургаското кметство за нея са спорни. " Държеше се пренебрежително, бе с огромно самочувствие ", споделят едни. Други обаче не могат да повярват, че тя е способна на ликвидиране.


" Бе образована, владееше езици. Личеше западният нрав. Бе лъчезарна, а в работата си всеотдайна ", описват някогашни сътрудници.
Често излизала в болнични поради едното дете, а след това забременяла с второто и поради това рядко ходела на оперативки при кмета.


Габриела е приключила европеистика в Хага, бързо се изкачва в йерархията и 2 години по-късно оглавява отдел " Младежки действия и предварителна защита ". Работила по такива начинания изключително интензивно през 2022 година, когато се отбелязва Европейската година на младежта.


Скоро след мимолетното си присъединяване в политиката общинската шефка забременяла с първото си дете и излязла в дълги болнични, а по-късно и в майчинство.


В медии се появи информация, че Габриела е била препоръчана за началник на дирекция " Младежки действия " в министерство на спорта. Оттам изрично отхвърлиха. Потърсила е контакт с ведомството преди време, извършен бил диалог, само че не е била назначена.

  

Двамата бащи - Пеев и ексдепутатът, се срещнали след второто раждане на Габриела

 

За бащинството над второто дете на Габриела - 4-месечният Кристиян, претендира някогашният народен представител за две седмици Велико Минков. Той е уверен, че детето е негово, само че не го е виждал, не знае и къде е, а с майката не са се чували. Минков споделя, че е направил

всички административни

 

стъпки да

припознае детето,

 

а юристът му Пламен Борисов добави, че Габриела Славова го е блокирала и няма процедура, по която да се позволи въпросът с бащинството над бебето Кристиян.

 

В обществените мрежи юристът изясни, че Пеев е разгласен за татко на Кристиян в качествотото си на брачен партньор на майката. “Г-н Велико Минков е завел гражданско дело №1568/2023г. за определяне на произхода на сина си Кристиян пред Бургаския областен съд. Исковата молба е предявена още преди детето да се роди (виж изявлението с адв. Пламен Борисов на 8-а и 9-а стр.).

 

Пред Българска национална телевизия Минков описа през днешния ден, че имал сантиментални връзки с Габриела от 2020 година

 

Цялата история е може би прекомерно дълга. В средата на бременността на Габриела, както връзките ни бяха положителни, тя реши да ги приключи и не желаеше да възвърне контакт. Детето, което имаме, е планувано, ние си го желаехме. Това са връзки обаче, които са завършили, споделя той. Минков

 

познавал детето на

Габриела от Пейо Пеев и

даже се грижел за него

като за свое,

до момента в който живеели дружно.

 

Пеев е неин легален брачен партньор от едвам три седмици преди раждането през август, макар че те имат 6-годишно дете. Едва по-късно разбирам, че той е имал същите проблеми като мен - лимитиран е да вижда детето си от Габриела. Той е бил подвеждан за това дали ще види детето, неща, които след това слушам. Явно е водена загадка връзка с него, за която аз не знам, съжалява Минков. Той се срещнал с Пеев седмица след раждането на Кристиян. Дори постигнали единодушие биологичният татко да бъде вписан в акта за раждане.

 

Бившият народен представител счита, че майката на Габриела - Красимира, е “психически нестабилна ” и че постоянно избухвала и ругаела.

Сега съм IT експерт.

 

За две седмици бях в

Народното събрание. Напуснах

Народното събрание

по своя воля,

 

сбит бе Минков пред Би Ти Ви. След утринните си изяви по малките екрани телефонът му бе изключен.

 

Минков бе трети в русенската листа на Политическа партия на вота през ноември 2021 година Само след броени дни в Народното събрание даде оставка и се върна към специалността си и по-точно към “програмиране на криптовалути ”. Тогава в изявление за в. “Утро ” споделя, че е приел да е трети с мисълта, че няма да бъде определен.

 

Бях наясно, че методът, по който работи Народното събрание, е неефикасен, споделя при отдръпването си той и подлага на критика депутатите, които излизат на трибуната единствено за пиар акции. Тогава Минков твърди, че не може да е народен представител и решил да си тръгне първоначално, с цел да го замести някой с по-добра експертиза. Обсъдил решението си с тогавашния началник на парламентарната група на Политическа партия Андрей Гюров.

 

Докато е била на работа в посолството ни в Тайланд, Красимира Трифонова е назначила като помощник по цивилен контракт и майка си Т. Т.

 

Това излиза наяве от протоколите на съвещанието на Комисията за отбрана от дискриминация по жалбата на някогашната консулка против дипломат Камен Величков за полов тормоз.

 

Нейни сътрудници дефинират дейностите ѝ като безапелационен спор на ползи. 

При напускането си на Народно събрание Минков показва подготвеност да се включи в сформирането на локалните структури в Русе, само че не като водач.

 

В други изявленията след отдръпването си упорства за по-високи депутатки заплати и повече технологии в пленарната работа.

 

Но въпреки всичко си оставя малка врата да се върне в политиката, когато “оправи персоналния си живот ”.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР